uppbyggnaden av Pillars Group med dotterbolag

Här kommer en uppdatering angående uppbyggnaden av Pillars Group med dotterbolag.

Det kan ibland ta ett tag mellan våra uppdateringar, det beror på mängden rörliga delar i den skalbara cirkulära energiaffär vi bygger upp. Nedan tar vi upp ett par kompletterande affärer.  Tycker Du att det tar för lång tid emellan återkopplingarna – ring, lägg ett mejl eller SMS så fångar upp de frågor ni har. Tack! 

I vår grundaffär har vi säkrat leveranser av såväl biokol, trävinäger och el utifrån den grundteknik och licenser vi har. Volymerna är dem vi tidigare har presenterat. Redan i grundaffären förvaltar vi den skogliga råvaran på ett unikt bra sätt. Men vi kan förbättra det ytterligare!

Under våren har vi lagt tid på rättigheter och licenser samt teknik och kunskap på kompletterande produkter, som vätgas och grön ammoniak. Vi har rättigheter att göra detta med teknik som affärsmässigt fungerar på varje etablering dvs. i relativt små produktionsenheter med god lönsamhet. 

Vi kan nu göra ”Ytterlighetstal”. Det innebär att om behov och marknad behöver kan vi optimera alla verksamheter åt samma håll.  Som exempelvis:

1.      Av de 405.000 ton Biokol som idag är dedikerat till stålindustrin (fossilfritt stål), kan vi istället producera ca 250 000 ton högvärdigt grafit av. En produkt som behövs både internationellt och i Sverige vid batteriframställning. Grafit av denna typ är idag en bristvara.
Bristen hindrar framtagning av batterier i den utsträckning som marknaden behöver.

2.       De 405.000 ton Syngas som produceras kan med kompletterande licenser och rättigheter via Vattenskiftsreaktion skapa elektricitet. Gas som återstår efter genomförd Vattenskiftesreaktion går att använda till att skapa ytterligare elektricitet.
Tillsammans med ytterligare licens/rättighet kan vi utifrån estimat skapa upp till 4 TWh, på de 15 anläggningarna.

3.       Om Punkt 1 och 2 genomförs enligt ovan återstår 450.000 ton trävinäger som antingen kan användas som den är, eller till att framställa 300.000 ton Grön Ammoniak. Efterfrågan på Grön Ammoniak är stor både internationellt såväl som i Sverige.

I våra etableringsdiskussioner har vi ett par nya intressenter. Vi får bl a hälsa Älvsbyn mycket varmt välkomna till Pillars, och kommande då Puritech Älvsbyn AB. Mycket roligt! Som inför alla etableringar fortsätter det gemensamma arbetet inför etableringen.

Vi fortsätter skapa ritningsunderlag inför tillståndsprocessen för alla de etableringar där vi säkrat etablering enligt vår presentation och avtal.

När det gäller tillståndsfrågorna har vi ytterligare konkretiserat och kategoriserat arbetet framöver.

Arbetet rullar på enligt plan. Vi håller de estimerade tider vi presenterat. Vår målsättning är att första siten i drift under Q1 2025. Går allt som planerat blir det därefter 3–4 anläggningar per år till och med 2028. Totalt 15 etableringar ligger i planen just nu. Underlag för fler finns och inte minst för sk. Bundna Sajter/fabriker för givna kunder, dvs fabriker där produktionen är viktad för, och bunden till, givna kunder.

Vi arbetar med att ringa personalfunktioner och tänkbara kandidater på flera olika orter.
Från VD/platschefsroll och nedåt i den lokala organisationen. Vi ställer den öppna frågan: Hur ser rekryteringsläget ut inom din kommun/region? Ta gärna hjälp i förarbetet med Arena Personal vi tidigare presenterat. Ta gärna kontakt med Thomas Aaltonen.

Vi kan också presentera en ny samarbetspartner i Regina Westas från Digalog. Hon har arbetet med samhällsutveckling och landsbygdsutveckling i mer än 20 år. Se kort presentation nedan.

På central nivå, Pillars Group HK, har vi idag ett nätverk av företag och personer som med sina olika kunskaper bidrar med att säkerställa Pillars, Puritechs och Mykronds framdrift.
Vi behöver fler. Känner du någon, tipsa gärna personen eller oss direkt.  Vilka typer av befattningar och kunskaper letar vi efter: CFO, HR, Process och teknik, El och distribution, Marketing, Support/kundtjänst med flera.  För alla tjänster behövs intresse och vana att bygga funktionen från grunden tillsammans med ett modernt aktivt ledarskap.

Vi startar även ett uppstartsteam. En grupp engagerade entreprenörer och byggare som på varje etablering ska komplettera tillverkarens personal i färdigställandet av respektive fabrik. Gruppen fortsätter sedan med etablering två, tre och så vidare. Med detta skapas en unik kunskap i industriell företagsetablering.

 

Ett par kommuner och deras kommunstyrelsers ordförande (KSO), är intresserade av att skapa ett initierat nätverk för samtal kring hur Puritechs etablering på lokal nivå på bästa sätt kan möjliggöra utveckling för kommunen. Drivande kraft är Per Högberg, KSO Mullsjö. Ni som är intresserade att delta kan ta kontakt med Per på: per.hogberg@politik.mullsjo.se.

Via Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har kommunerna fått i uppdrag att budgetera för dagens och framtidens utsläppsrätter inom kommunen. Vi är nära involverade i ett initiativ att bygga en beräkningsmodell för att mäta kommuners totala hållbarhet och utsläpp. Målet är att kunna följa hur en kommuns utsläpp förändras vid en Puritech-etablering. Utgångsläget är att baserat på korrekta metoder och fakta kunna verifiera hur en Puritech-etablering kan bidra till att göra en kommun Net Zero Neutral eller tillochmed Net Zero Negativ.
Mer om det arbetet lite senare.

Varför berättar vi detta?

Pillars Group Cirkulära och Skalbara Affär skapar stort intresse på många nivåer i Sverige och internationellt. Vi vill skapa största möjliga samhällspåverkan i Sverige. Den börjar och slutar med just din kommun och region. Upp skalad till riksnivå blir Pillars Group  tillsammans din Kommun en stor och tydlig aktör för Svensk Grön Omställning, där varje etablering skapar bästa möjliga totala effekt. 

intresserad ?

Kontakta oss om du vill veta mer!